Енергозберігаючі рішення від компанії Prüllage Systeme GmbH

Витрати на електроенергію з роками безперервно зростають. Сільськогосподарське виробництво є одним з найбільших споживачів енергії в економіці кожної країни. Тому, щоб працювати ефективно і бути конкурентоспроможними, все більшого значення набуває енергоменеджмент. За допомогою сучасної системи опалення потреба в електроенергії може скоротитись до мінімуму. Таким чином, затрати можна оптимізувати і забезпечити ефективність роботи підприємства.

Інформація надана компанією «Сій добро»

Не менш важливою запорукою економічного успіху кожного підприємства є здорові та високопродуктивні тварини і птахи. Їх гарне самопочуття залежить від багатьох факторів. Компанія Prüllage Systeme GmbH пропонує широковживані і високоякісні обігрівачі для будьяких індивідуальних умов та приміщень та для різних стадій розвитку тварин і птиці.

Компанія Prüllage Systeme GmbH пропонує комплексні рішення для утримання птиці. Ми піклуємося про кожну складову успіху. До найдрібніших деталей. Тому пропонуємо широкий асортимент обладнання і техніку для кормороздачі, для мікроклімату, для зберігання корму та електротехніку. Всі компоненти чітко адаптовані один до одного і централізовано регулюються. Наші системи продумані до дрібниць. Ми розробляємо найкращі рішення для Ваших умов, Ваших тварин і вимог Вашого підприємства.

Компанію Prüllage Systeme GmbH засновали в 1989 році в Німеччині брати Йозеф і Людгер Хайнц. Спочатку вона продавала обладнання для тваринницьких приміщень. Пізніше підприємство посилилося власною командою техніків, завдяки цьому сьогодні ми можемо запропонувати повну концепцію ферми аж до електромонтажу. Одночасно техніка для автоматизації стала наступною сферою діяльності підприємства. Поряд сільськогосподарським сектором до кола наших клієнтів відносяться промислові підприємства і кооперативи. У місті Гольдорф в 1998 році була побудована теперішня будівля компанії. У ній на площі 20000 м2 знаходяться 5?складських приміщень, а також 800?м2 виробничої площі. Завдяки цьому ми можемо втілити в життя індивідуальні побажання клієнта будьякого розміру замовлення.

Дуже важливим є досягнення максимальної ефективності у використанні тепла, оптимально доставивши його до тварини чи птиці та одночасно знизивши при цьому енерговитрати. Температура повітря в пташнику – один з найважливіших параметрів мікроклімату. Вона впливає на всі сфери життя птиці: яйценосність, масу яєць і їх якість, споживання корму, масу тіла, самопочуття курей.

По цій причині все більше сучасних пташників забезпечуються системою панельного опалення, як, наприклад, системи опалення підлоги INсистема компанії Prüllage Systeme GmbH. При порівнянні з традиційними системами опалення, опалення підлоги має менші затрати на електроенергію і забезпечує оптимальний мікроклімат в пташнику. Оскільки променеве тепло генерується в нижній частині, воно діє там, де птахам це необхідно.

Після підігріву на підлозі прямо в області, де знаходиться птиця, утворюється стабільна температура. Таким чином, не виникає різкої зміни температури чи вологості, й птиця не піддається впливу протягу чи завихрення повітря. Завдяки рівномірному розподілу тепла птиця не скупчується в теплих місцях пташника, а розміщується по всьому приміщенню. Тому абсолютною перевагою є кращі початкові умови життя для посадки курчатбройлерів. Особливістю пташників із опаленням підлоги є відсутність шумів: у газової пушки чи вентилятора зводитиметься до мінімуму. Завдяки рівномірному розподілу тепла по всьому пташнику рух повітря дуже низький.

Також компанія Prüllage Systeme GmbH пропонує для опалення пташника газові опалювальні прилади або конвертори гарячої води. Газові опалювальні прилади можуть працювати як від природнього газу, так і від рідкого газу та без/або з закритою камерою згоряння.

Газовий обігрівач оснащений сталевим або гальванізованим корпусом, добре розподіляє тепло і має високий коефіцієнт корисної дії. Він оснащений або електричним запальником, або запальним полум’ям і поставляється в потужностях 17,6 кВ і 69,5 кВ.

Опалювальні прилади із закритою камерою згоряння і відведенням димових газів (ВДГ) працюють як на природному, так і на зрідженому газі. Залежно від необхідної кількості тепла, вони мають потужність від 60 до 95 кВ. Завдяки циркуляції повітря до 7000 м3/ч і дальності потоку до 50 м цей прилад гарантує оптимальний розподіл тепла в приміщенні, а закрита камера згоряння виключає утворення вуглекислого газу і будьяких інших шкідливих речовин в приміщенні. Необхідне свіже повітря всмоктується із зовні, а вихлопні гази, які утворюються в результаті згоряння, виводяться через димар.

Зовнішній агрегат для обігріву газом

Основна перевага даного виду обігріву полягає в тому, що сама техніка для обігріву встановлюється зовні, а не в зоні розміщення тварин. Агрегати для обігріву розміщуються зсередини приміщення, по всій довжині поздовжньої стінки. Теплообмін відбувається за допомогою двох спеціальних стінних отворів. Агрегати для обігріву призначені для роботи на різних видах газу (рідкий/природний). Очищення пташника спрощується, так як агрегати монтуються з зовнішньої сторони приміщення. Також при проведенні сервісних робіт у технічного фахівця немає необхідності заходити в середину приміщення, де утримується птиця, що позитивно позначається на гігієні комплексу та мінімізує стрес тварин. Очищення агрегату для обігріву відбувається після кожного процесу за допомогою повітря і ручної щітки. Завдяки великим отворам в агрегаті всі найважливіші елементи легко проглядаються і доступні для очищення.

Конвектор гарячої води компанії Prüllage Systeme GmbH дуже енергоефективний і може мати продуктивність від 15 до 100 кВт. Конвектори працюють за допомогою обігрівальних жалюзі, через які протікає гаряча вода. Тепло, що віддається від жалюзі, направляється до підлоги за допомогою вентилятора. Конвектор для гарячої води висить у центрі приміщення на висоті 1 м над тваринами. Він всмоктує повітря з верхньої частини приміщення, потім проводить його через жалюзі з гарячою водою і видає вже нагріте повітря знову вниз. Вода може нагріватися або в котельні установки, або за допомогою тепла, що виходить із теплоелектроцентралі. Таким чином, в приміщенні досягається висока енергоефективність.

Забезпечення раціонального використання паливноенергетичних ресурсів на підприємстві дозволяє значно оптимізувати обсяги енерговитрат, тому компанія Prüllage Systeme GmbH вже багато років працює над розробками та вдосконаленням свого обладнання для обігріву пташників та тваринницьких приміщень, щоб допомогти кожному клієнту не лише зберегти кошти, а й покращити умови утримання свого поголів’я.